Hőtárolós kályha

Az elektromos készülékek közül fűtésre a hőtárolós kályha a legalkalmasabb. Megbízható, gazdaságos megoldást nyújt.

 

A kályha belsejét speciális kialakítású hő megtartó képességű téglák alkotják. A bent cirkuláló hőt a ventillátor juttatja a légtérbe, ami a termosztáttal van összekötve. Csak akkor indul el a ventilátor, ha a helységben a hőmérséklet az előre beállított érték alá csökken.

 

Rendkívül hasznos beépített eszköz a töltésszabályozó, ami csak annyi energiafelhasználást engedélyez a kályhának, amennyit az előző napon is felhasznált a fűtéshez. Létezik már automatikus töltésszabályozó is, ami érzékeli a környezete hőmérsékletét, valamint az aktuális időjárást is.

 

Hőtárolós kályha

 

Mint minden elektromos eszköz, ez is rendelkezik biztonsági kellékkel. A biztonsági szabályozó segít megelőzni az esetleges tűzesetet, vagy túlmelegedést, akkor, ha a kályha töltésszabályozója elromlana.

 

A hőtárolós kályha használatának előnyei:

 

- biztonságos

- automatikusan működtethető

- egyszerű kiépítés, ritka karbantartás

- környezetbarát

 

Ajánlott legalább évente ellenőriztetni a kályhánkat, hiszen ezzel költséget és energiát is megtakaríthatunk.

 

Alkatrészek és azok karbantartása, működése:

 

Ventillátorok:

A kályha ventillátorainak tisztítása és karbantartása nagyon fontos, mert magukhoz szívják a levegőben "keringő" port, amit a lakásban élők belélegeznek. Ez kifejezetten káros lehet  az egészségükre. Ha túl sok por és szennyeződés rakodik le az kályhában, akkor a csapágyba kerülve csökkenthetik a ventillátorok élettartamát és jelentősen növelik annak zajszintjét. Ezért javasoljuk, hogy a karbantartás alkalmával porszívózzuk ki.

 

A hőtárolós kályha fűtőbetétje:

A fűtőbetétek eldeformálódhatnak hő hatására, ami miatt a felületükön a normál érték feletti hőmérséklet hatására károsodhatnak.

 

A hőtárolós kályha csúszósarui:

A hőtágulás hatására a saruk meglazulhatnak. Emiatt az alkatrészek között az ellenállás jelentősen megnő, ami miatt a saruk melegedni kezdenek. Ez az érintkező láb leégéséhez vezethet.

 

Hőfokszabályzó:

Meghibásodása esetén sok esetben nem kapcsol le a fűtőbetét a berendezéseben. Ilyenkor a vészleállító hőkorlátozóval leállíthatjuk (abban az esetben, ha az automata hőkorlátozó).Cserélni kell az alkatrészt, ha nem a megfelelő a hőfoktartomány (50-280 o C).

 

Hőtárolós kályha hőkorlátozója:

Érdemes ezt az alkatrészt is rendszeresen ellenőrizni, mert a hőfokszabályozó elromlása esetén ezzel állíthatjuk le az eszközt. Cserélni kell, ha 300 o C felett sem kapcsol le.

 

Hőtárolós kályha termosztátja:

A termosztát segítségével az eszköz automatikusan ki-be kapcsol, ha a hőfokszabályozón lévő értéknél kisebb, vagy nagyobb hőmérsékletet érzékel a környezetében.Ha ez tönkremegy, akkor a kályha nem kapcsol be, vagy nem áll le a megfelelő hőmérsékletnél. Ez utóbbi jelentősen megnövelheti a fogyasztást, ami magas villanyszámlához és az energia pazarlásához vezet. Ilyenkor az eszköz cseréjére van szükség.

 

Elérhetőségek

Brenner Lénárd

villanyszerelő

Cég neve: Brenner-Vill.

Cím: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 15. 2. em. 10.

Telefonszám: 0670/261-03-53

Adószám: 65307360-1- 42

E-mail: vleptek@gmail.com

Megosztás

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

REGISZTRÁLT VILLANYSZERELÉS

Online felhasználók

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Go to top
Our website is protected by DMC Firewall!